Science Park

¨Det dök upp nya diskussioner och ämnen kring hållbarhetsfrågor, och man kan se positiva effekter av det fortfarande. ¨

textpath Created with Sketch. 17 personer 10 dagar
Science Park

När Science Park Jönköping skulle testa tellus/u så gjordes det i samband med att det egna hållbarhetsarbetet skulle ta fart.

– Vi hade länge haft idéer och tankar kring hållbarhet, utan att egentligen ha arbetat systematiskt med det. Och genom att låta tellus/u bli startskottet för vårt eget CSR-arbete kunde vi slå två flugor i en smäll. Det blev en bra start, och en tydlig kick-off – med vegetarisk buffé och allt, säger Ida Franzén Leibnitz, Affärsutvecklare och hållbarhetsansvarig på Science Park Jönköping.

Hur gick själva utmaningen?

– Vår målsättning var hög: vi ville klara 50 procent, och i slutändan hade vi nått 73, vilket vi är jättenöjda med. Alla kämpade på bra, och det var kul att se alla så engagerade. Det var en bra teamaktivitet helt enkelt. Ja, upplevelsen i stort var både rolig och intressant.

Gav det några bestående förändringar?

– Det dök upp nya diskussioner och ämnen kring hållbarhetsfrågor, och jag tycker att man kan se positiva effekter av det fortfarande. Många gör mer medvetna val och tänker på ett annat sätt nu. Jag upplevde också att personer som tidigare inte visat särskilt stort intresse för miljöfrågan hakade på, vilket var extra kul.

Har ert samlade engagemang kring hållbarhet ökat, tror du?

– Tävlingsmomentet och mätbarheten gjorde att det blev tydligt att det behövs en verklig beteendeförändring från oss alla. Jag upplever också att attityden till både vegetarisk mat och att låta bilen stå är annorlunda och tonen är nu mer uppmuntrande och positiv. Alla tycker att hållbarhet är en viktig fråga men när man själv måste engagera sig blir det svårare, samtidigt som resultaten känns bättre, men där bidrar tellus/u som engagerande och bra verktyg för beteendeförändring.

450

Planterade träd. Dessa tar människor ur fattigdom samtidigt som de bidrar till en bättre miljö.

Flest träd planterades av

  1. Ida Franzen Leibnitz/40 träd
  2. Sofia Jupiter/36 träd
  3. Calle Andersson/33 träd

Av 40 möjliga

40/40